Wake Up Films

Šta čekamo baba

Scenario i režija
Biljana Tutorov
Produkcija
Wake Up Films (Srbija), Kinematograf (Hrvatska), HRT-Croatian Television (Hrvatska), Al Jazeera Balkans (BiH)
Trajanje
72'
Status
Završen

Dragoslava ima četiri televizora, troje unuka, dve najbolje prijateljice i muža sa kojim se svađa oko daljinskog upravljača. Pravi svoj lični arhiv o svim većim dešavanjima iz skorije političke prošlosti pet država u kojima je živela, a da nikad nije napustila svoj stan. Radi kao kontrolorka na izborima i veoma strastveno učestvuje u društveno-političkom životu – sve je zabrinutija, kako se još jedni vanredni izbori približavaju.

Cargo

Scenario i režija
Biljana Tutorov
Produkcija
Wake Up Films (Srbija)
Trajanje
72'
Status
U postprodukciji

Darko Rundek, jedan od najvećih savremenih pesnika i muzičara ex Jugoslavije, u potrazi za vrhovnom pesmom kako bi izrazio svoju potragu za slobodom. Od njegovog doma u Parizu, preko cele Evrope i Balkana, sve do intimnosti udaljenog ostrva u Jadranskom moru gde sada ponovo živi, odlazimo na duhovno putovanje kroz muziku i pesništvo.

Poslednja reprezentacija

Scenario i režija
Jure Pavlović
Produkcija
Wake up films (Srbija), Sekvenca (Hrvatska), Staragara (Slovenija)
Trajanje
75/52'
Status
Produkcija, očekivana premijera u januaru 2019. godine

Poslednja košarkaška reprezentacija SFRJ je 1991. osvojila evropsko zlato, popela se na podijum i gledala kako se diže zastava zemlje koja već tri dana nije postojala. Psihološka studija igrača, drame kroz koje su prolazili dok se zahuktavao rat i jedinstvenog iskustva istorijskog košarkaškog tima.

Tusta

Scenario i režija
Andrej Korovljev
Produkcija
Factum (Hrvatska), Wake Up Films (Srbija)
Trajanje
80'
Status
Postprodukcija, planirana premijera u decembru 2017. godine

Biografsko-muzički dokumentarac posvećen frontmenu legendarnog pulskog punk-rock benda KUD Idijoti – Branku Črncu Tusti. Tustin snažan i nepokolebljiv antifašistički stav i background svojevrsnog balkanskog "heroja radničke klase" ideja su vodilja ovog filma koji govori o vezi između muzike, panka i politike.

Tetke

Scenario i režija
Kim Longinotto (UK), Andrea Štaka (SWI), Mirjana Karanović (SRB), Šejla Kamerić (BIH & GER) i druge autorke i učesnice
Produkcija
Wake up films (Srbija)
Trajanje
120'
Status
Pretprodukcija

Projekat TETKE ima za cilj da okupi do deset priznatih žena umetnica i rediteljki iz celog sveta u izuzetan dijalog o savremenoj međugeneracijskoj razmeni između žena. Istraživanje savremene ženstvenosti i različitih formi njenog postojanja, sa snažnim fokusom na predaji emotivnog znanja sa jedne generacije na drugu.